КБ «Луч» вперше покаже нову зенітну ракету «Корал»

КБ Луч вперше покаже нову зенітну ракету Корал

Державне Київське конструкторське бюро «Луч» на виставці «Зброя та безпека 2021» вперше офіційно представить нову вітчизняну ракету для зенітних ракетних комплексів.

На стенді підприємства вже розміщений повнорозмірний макет ракети та опис з її тактико-технічними характеристиками, повідомляє Defense Express.

В описі відзначається, що «Корал» має стати базовою уніфікованою ракетою модульної конструкції для корабельних і сухопутних ЗРК та Повітряних Сил.

Чотириметрова ракета (довжина 4330 мм, діаметр 230/260 мм) призначена для знищення літаків, гелікоптерів, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів та інших аеродинамічних повітряних цілей. Також декларується можливість ураження балістичних тактичних ракет.

КБ Луч вперше покаже нову зенітну ракету Корал

Розробка ДККБ «Луч» зможе знищити повітряну ціль на дальності до 30 км й на висоті до 10 км. При цьому, наведення на ціль буде забезпечуватись активною головкою самонаведення та інерціальною системою.

В окремих випадках ЗРК з такими ракетами може залучатися для знищення наземних чи надводних радіо-контрастних рухомих цілей.

Вага вітчизняної ракети - 300 кг при масі бойової частини 25 кг.

Швидкість – 1000 м/с (3600 км/год).

КБ Луч вперше покаже нову зенітну ракету Корал

Варто додати, що наразі в Україні відсутнє виробництво власних зенітних ракет та комплексів, а з радянських систем, що здатні збивати балістичні цілі, на озброєнні ЗСУ є лише незначна кількість С-300В1. Тому перед українськими військовими стоїть гостре питання щодо закупівлі нових ЗРК закордоном за великі гроші.