Новітня РЛС «Фенікс» пройшла державні випробування

Нова РЛС Фенікс пройшла державні випробування

Нова оглядова РЛС 80К6КС1 «Фенікс» на сучасних твердотільних модулях та з використанням технологій цифрових антенних решіток пройшла державні випробування.

Основне призначення нової радіолокаційної станції від НВК «Іскра» – виявлення та супровід повітряних об’єктів у зоні огляду, вимірювання їхніх координат і швидкості.

Випробування відбулися за програмою, затвердженою Міністерством оборони України, та тривали майже три місяці. За їхніми результатами станція підтвердила заявлені тактико-технічні характеристики. Комісія рекомендувала прийняти її на озброєння Збройних Сил України, а також організувати серійне виробництво цієї техніки.

Ця РЛС є продовженням лінійки радарів типу 79К6 і 80К6 та здатна ефективно діяти у складі зенітних ракетних комплексів, які є на озброєнні ЗСУ та низки іноземних армій.

Унікальність 80К6КС1 полягає у побудові передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використанні технологій цифрових антенних решіток, реалізації на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, які працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами.

Нова РЛС Фенікс пройшла державні випробування

Крім того, для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати мобільну станцію за лічені хвилини.



Використані джерела:
Вебсайт ДК «Укроборонпром»