Індонезія замовила Fincantieri шість фрегатів FREMM

Індонезія замовила Fincantieri шість фрегатів FREMM

Fincantieri підписала контракт на постачання шести фрегатів FREMM для ВМС Індонезії, що, за словами генерального директора Джузеппе Боно, дозволило італійській корабельні «взяти глобальне лідерство» у секторі надводних кораблів.

До цього компанія Fincantieri вже мала двадцять законтрактованих фрегатів FREMM: десять – для італійського флоту, два – для Єгипту та два – для США (клас Constellation), крім того, США мають опціон ще на вісім, а Єгипет ще на два.

Індонезійський контракт передбачає участь італійської компанії Leonardo та суднобудівного заводу PT-PAL в Індонезії (острів Ява). Крім шести нових фрегатів FREMM також будуть поставлені два вживані фрегати типу Maestrale, які Fincantieri придбає у ВМС Італії після виведення з експлуатації та модернізує.

Фрегати Maestrale – це клас легких фрегатів, побудованих у 1980-х роках Fincantieri для ВМС Італії. Загалом було побудовано вісім, а останній з серії введений в експлуатацію в 1985 році. Чотири досі перебувають у складі ВМС.

FREMM – це клас багатоцільових фрегатів, розроблених Fincantieri та Naval Group для ВМС Італії та Франції. Однак FREMM побудовані Fincantieri важчі та озброєніші, ніж їхні сестри французького флоту.

Фрегати Fincantieri FREMM мають довжину 144 метри та водотоннажність 6700 тонн, максимальну швидкість близько 27 вузлів і дальність 6000 морських миль при 15 вузлах. Екіпаж фрегатів складається зі 145 осіб. Також мають ангар для гелікоптерів

Кораблі оснащені ракетами MBDA Aster 15 і 30; 2 гарматами Leonardo OTO Melara 76/62 мм; 2 дистанційно керованими артустановками Leonardo Oto Melara / Oerlikon KBA 25/80 мм; 8 ракетами MBDA Teseo (Otomat) Mk 2/A для ураження морських і берегових цілей; 2 тритрубними торпедними апаратами Leonardo B-515/3 для торпед MU 90.

Технічні характеристики FREMM для ВМС Індонезії наразі невідомі.