КБ «Луч» демонструє макет модернізованого ЗРК «Стріла-10»

КБ Луч демонструє макет модернізованого ЗРК Стріла-10

ДККБ «Луч» презентувало модернізований зенітний ракетний комплекс ближньої дії «Стріла-10 Луч» на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2021», яка проходить у Києві.

Про це повідомляє Мілітарний.

Модернізований ЗРК «Стріла-10» отримає українську зенітну ракету Р-10-ОФ виробництва КБ «Луч», яка оснащується 130-мм осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та безконтактним підривачем. Хоча ракета призначена для застосування у мобільних зенітно-ракетних комплексах, водночас вона здатна пробити до 120-мм броні.

Ракета наводиться на ціль лазерним променем із супроводженням цілі в автоматичному режимі. Швидкість ракети, що оснащена двома двигунами, складає 750 м/с.

КБ Луч демонструє макет модернізованого ЗРК Стріла-10

Нагадаємо, що зенітна ракета Р-10-ОФ це варіант універсальної керованої ракети Р-10 (у транспортно-пусковому контейнері – РК-10), окрім неї ще є протитанковий варіант Р-10-К, який оснащується 152-мм тандемною кумулятивною бойовою частиною.

Максимальна дальність стрільби ракетою складає 10 км. Маса ракети – 62 кг, бойової частини – 38 кг. Довжина транспортно-пускового контейнера – 2144 мм, діаметр ТПК – 190 мм.

ПТРК і ЗРК: універсальна керована ракета Р-10 від КБ Луч

Також на модернізованому ЗРК «Стріла-10 Луч» оптичний візир замінено на оптико-електронну станцію (ОЕС), яка має значно поліпшити характеристики щодо виявлення та супроводу цілей.

КБ Луч демонструє макет модернізованого ЗРК Стріла-10 КБ Луч демонструє макет модернізованого ЗРК Стріла-10