Прикордонні екіпажі Н125 тренуються літати над Карпатами

Прикордонні екіпажі Н125 тренуються літати над Карпатами

У Карпатах тривають тренувальні польоти 24-ї та 26-ї авіаційних ескадрилей ДПСУ. Гелікоптер Airbus Helicopters Н125 – світовий рекордсмен з висоти точки приземлення та злету – легко підкоряє українські гори.

Зі специфікою застосування нових гелікоптерів Н125 у горах прикордонники знайомляться за наставництва французького інструктора Вільяма Паску, представника заводу-виробника, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Днями учасники тренувань здійснили повітряний моніторинг кордону з Румунією, а також облетіли найвищу вершину України – гору Говерлу. Варто наголосити, що саме Airbus Н125 встановив світовий рекорд приземлення та злету. У 2005 році гелікоптер приземлився на висоті 8848 метрів на найвищій вершині земної кулі – горі Еверест. Тож наші Карпати для цього гелікоптера абсолютно комфортні, адже Н125 зберігають високі експлуатаційні характеристики в різних екстремальних умовах, зокрема, у спеку та на високогір’ї.

«Гелікоптер Н125 вважається найкращим у світі для виконання польотів, зокрема, у гірській місцевості. Він дуже потужний та маневрений, дозволяє виконувати посадки в найскладніших умовах», – зазначив начальник штабу Харківської авіаескадрильї Сергій Саміленко.

Наразі прикордонники використовують два Н125, які прибули до України у січні 2020 року. За півтора року вони вже налітали понад 700 годин. Ці машини споживають значно менше палива ніж старі радянські Ми-8, які є на озброєнні Державної прикордонної служби.

Уже найближчим часом з Франції мають надійти нові гелікоптери Н125 (до кінця року відомство розраховує отримати 10 машин). Для них уже готові екіпажі, які зможуть ефективно виконувати завдання з повітряного моніторингу кордону, як на рівнинних, так і на гірських ділянках.

Загалом Держприкордонслужба має отримати 24 нових гелікоптери Airbus Helicopters Н125.