У Чернігові вдосконалили заряджаючу машину до ЗРС С-300

Приватне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод» («клон» однойменного державного) представило удосконалену версію заряджаючої машини зі складу зенітної ракетної системи (ЗРС) С-300ПС.

Новинку показали на виставці «Зброя та безпека − 2021», повідомляє АрміяInform.

Як розповів технічний директор підприємства Дмитро Колесник, нова версія заряджаючої машини зазнала суттєвого технічного вдосконалення. Зокрема, інженери компанії оновили гідравлічну систему, елементну базу блоку управління, встановили сучасну електроніку.

За словами Дмитра Колесника, перш ніж допустити нову версію машини до експлуатації у військах, її удосконалені механізми та агрегати піддавали ґрунтовному тестуванню. Зокрема, особлива увага приділялася маніпулятору. Під час перевірки одного з параметрів його роботи на нього підвішували металевий макет, який імітує вагу та габарити справжньої ракети. У такий спосіб визначали здатність цього пристрою невідхильно, в сенсі без суттєвих коливань по горизонталі, які вимірюються у міліметрах, утримувати такий «боєприпас» на висоті 2-х метрів впродовж 20 хвилин.

До речі, управління цим маніпулятором − справа складна та відповідальна. Тому підприємство надає допомогу Міноборони в підготовці операторів цих машин.

Повідомляється, що певна кількість машин передана у війська та успішно експлуатується.

Нагадаємо, що майновий комплекс Державного підприємства «171 Чернігівський ремонтний завод», яке було виведено зі складу концерну «Укроборонпром», наразі готується до реалізації.