Підняти рівень грошового забезпечення військовослужбовця за контрактом мінімум на 50%, – петиція

гроші

Ні для кого не секрет що при виборі майбутньої професії одним з факторів є грошове забезпечення. Так було і в 2016 році, коли значне підвищення заробітної плати військовослужбовців за контрактом дозволило залучити додаткові кадри до лав ЗСУ.

Про це йдеться у новій петиції №22/120866-еп на президентському сайті.

Її автор, Стороженко Андрій Анатолійович, пропонує підняти рівень грошового забезпечення військового за контрактом мінімум на 50%. Петицію зареєстровано 30 липня, наразі її підписали всього 7 осіб. Для того, щоб петицію розглянув президент, вона має зібрати 25 тисяч підписів.

Автор пише, що тоді [у 2016 році] зростання оплати праці склало понад 300% – 7000 грн при мінімальній заробітній платі 2300 грн. Нинішній стан справ залишає бажати кращого. Контрактник 1 року служби рядового складу отримує за станом на липень 2021 р. 10500 грн. Таким чином, зростання грошового забезпечення військовослужбовця за контрактом за 5 років склав всього 35% (5% в рік), що відповідає рівню інфляції за минулі роки.

При розмірі мінімальної заробітної плати в країні 6000 грн з січня 2021 року грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом виглядає смішним. Що негативно позначається на морально психологічному стані службовців за контрактом і призводить до численних відтоків професійних кадрів.

У зв'язку з чим автор петиції пропонує:

Для підвищення обороноздатності держави та залучення додаткових кадрів до складу збройних сил України підняти рівень грошового забезпечення військовослужбовця за контрактом мінімум на 50% і має становити 15000 грн контрактника 1 року служби.

Підписати петицію №22/120866-еп.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»