Українські генерали з допомогою «Рособоронекспорта» вчитимуть ЗСУ маскувати військову техніку

Українські генерали з допомогою Рособоронекспорта вчитимуть ЗСУ маскувати військову техніку

Пам'ятаєте наказ головкома ЗСУ де БМП-2 переплутали з БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером? Це не все – він ще містить фото з позначкою російської компанії «Рособоронекспорт».

Нагадаємо, що 7 липня 2021 року Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак наказом № 183 затвердив Альбом типових схем деформуючого фарбування зразків озброєння та військової техніки ЗСУ. При цьому в документі були допущені грубі помилки у назвах техніки.

Зокрема в альбомі наводиться типова схема фарбування бойової машини піхоти, яку у документі названо «бронетранспортер БМП-2», при цьому на малюнку зображена бойова машина БМП-1, яку можна легко впізнати за складом озброєння. Про що ми вже писали раніше.

Але це все. Цей альбом має ще одну цікаву деталь – головне фото на його обкладинці, на якому зображений БТР-80 у кольорах Збройних Сил України, має знак охорони авторського права (копірайт) російської державної компанії «Рособоронекспорт».


В наказі Хомчака БМП-2 переплутали з БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером
В наказі Хомчака БМП-2 переплутали з БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером

Нагадаємо, що сам альбом підготовлений Силами підтримки Збройних Сил України і підписаний командувачем цих сил генерал-майором Миколою Жирновим.

В наказі Хомчака БМП-2 переплутали з БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером

Повні тексти українських військових стандартів, бойових статутів і настанов, керівництв з експлуатації озброєння і військової техніки, а також іншу військову нормативну та технічну літературу (яка не має грифів обмеження доступу) ви можете знайти в електронній бібліотеці Ukrainian Military Pages, яка постійно оновлюється та доповнюється.