Rheinmetall представила концепцію модульної системи «солдатів майбутнього» наступного покоління

Rheinmetall представила концепцію модульної системи «солдатів майбутного» наступного покоління

Rheinmetall вперше представила Бундесверу повну концепцію модульної системи третього покоління Future Soldier – Expanded System (IdZ-ES), також відому як Gladius.

Презентація стала першим результатом контракту на комплексне дослідження, укладеного німецькою армією з Rheinmetall у березні 2021 року. Мета дослідження – вивчити та оцінити потенційні поліпшення у версії IdZ-ES, що вже перебуває на озброєнні Бундесверу, з метою запуску виробництва солдатської системи IdZ-ES 3-го покоління.

Повна концепція покаже потенційні ризики впровадження, фактори витрат і ступінь зрілості системи, орієнтованої на завдання. Вона служитиме основою Бундесверу для підготовки пропозицій рішень щодо закупівлі IdZ-ES 3-го покоління. Дослідження повинно бути завершено до 30 травня 2022 року. Залежно від результатів, дослідження може привести до ще одного значного контракту з Rheinmetall, оскільки Бундесвер відчуває постійну потребу в передових цифрових системах для солдатів, зазначають у компанії.

Дослідження включає сім робочих пакетів, які разом складають повну систему IdZ-ES, тобто базову систему та периферію. До них відносяться функції командування, управління, зв'язку, комп'ютерів і розвідки (C4I), які, серед іншого, вивчаються на предмет відповідності програмі цифрових наземних операцій (D-LBO). Також враховуються підсистеми одягу, захисту та індивідуального обладнання; оптики й оптроніки; зв'язку з наземною технікою та літаками, а також зі зброєю і прицільними пристосуваннями.

Проміжні звіти за окремими темами повинні бути представлені 22 листопада 2021 року і 30 травня 2022 року. Остаточний звіт по всім заходам, що охоплюються дослідженням, також повинен бути представлений 30 травня 2022 року.

Під час виконання контракту будуть виготовлені тестові й пробні зразки. Rheinmetall Electronics виступає як генеральний підрядник у проєкті, а численні компанії беруть участь як субпідрядники.

Контракт на дослідження заснований на двох етапах проєктування: взводних систем IdZ-ES 68 та системи Panzergrenadier. Система Panzergrenadier, що складається з IdZ-ES VJTF і нової вдосконаленої версії бойової машини піхоти (БМП) Puma, буде надана Бундесвером для розгортання передовими формуваннями НАТО – Об'єднаною оперативною групою високої готовності VJTF 2023. У березні 2021 головнокомандувач німецької армії оголосив систему Panzergrenadier «готовою до дії».