Прибутки Ізюмського приладобудівного заводу впали на 35%

Прибутки Ізюмського приладобудівного заводц впали на 35%

Ізюмський приладобудівний завод відзвітувався за 2020 рік – через відсутність замовлень від Міноборони у першому півріччі 2020 року прибутки заводу впали на 35%.

Про це йдеться в оприлюдненій фінансовій звітності державного підприємства.

У звіті зазначається, що підприємство за короткий строк зуміло налагодити серійне виробництво нових протитанкових комплексів «Стугна» та «Корсар», а оптико-прицільна станція увійшла до топ-5 розробок на ринку військової техніки та є новим поштовхом у розробці гелікоптерів, безпілотних літальних апаратів та броньованої техніки.

Проте, відсутність замовлень з боку Міністерства оборони України у першому півріччі 2020 року негативного вплинула на фінансові показники підприємства за підсумками року.

Так, чистий дохід Ізюмського приладобудівного заводу в 2020 році склав 360,8 млн гривень, що на 24% менше за показник попереднього, 2019 року (474,6 млн грн). Чистий прибуток (що залишився після операційних витрат та сплати податків) склав 53,2 млн грн проти 82,3 млн у 2019 (падіння на 35%).

Собівартість виробленої у 2020 році продукції складає 193 млн грн.

На заробітну плату витратили 143,8 млн грн (на 18% менше ніж у 2019 році).

У 2021 році підприємство планує закріпитися на ринках Близького Сходу та Європи. Також планується підготувати оптико-прицільну станцію до серійного виробництва.


Про підприємство

ДП «Ізюмський приладобудівний завод» – єдине в Україні підприємство де виготовляють оптичне скло більше ніж 240 марок, починаючи від базового скла для денних приладів спостереження і закінчуючи спеціальним склом, що використовується, як активне середовище для твердотільних лазерів.

Підприємство розробляє та виготовляє більшість приладів наведення, спостереження та інших, що входять до складу систем керування вогнем для української бронетехніки, ракетного озброєння, вертольотів та деяких типів стрілецького озброєння.

Нагадаємо, що за рейтингом 2019 року підприємство зайняло сьому сходинку за прибутковістю серед вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу.