Україна ближче до НАТО ніж саме НАТО, – Андрій Таран

Україна ближче до НАТО ніж саме НАТО, – Андрій Таран

Міністр оборони Андрій Таран вважає, що структура, керівні документи, глибина взаємосумісності, помножені на бойовий досвід української армії роблять Україну, ймовірно, навіть ближчою до НАТО, ніж деяких членів Організації.

Про це сьогодні, 7 липня, він зазначив у своєму під час дискусійної панелі «Реформи сектору безпеки та оборони» у рамках міжнародної Конференції з питань реформ в Україні, що триває у Вільнюсі (Литовська Республіка), про що повідомляє пресслужба Міноборони.

Ми подолали великий шлях від радянської ери, від радянської армії. Те, що ми робимо, щодня наближає нас до стандартів НАТО. Маємо на меті завершити системні якісні зміни чинної організації безпеки нашої країни та процесів, які забезпечують оборону на основі пакету Цілей партнерства. Це амбітне та складне завдання, яке є своєрідним «домашнім завданням» на шляху до членства в НАТО. Воно потребує наполегливих та скоординованих зусиль, у тому числі, всебічної підтримки та дорадчої допомоги наших партнерів з Альянсу.

За його словами, Україна посилює демократичний цивільний контроль, відомство очолює, як і в державах Організації Північноатлантичного договору, цивільний міністр оборони. А між Міноборони, як центральним органом виконавчої влади з формування та реалізації державної політики з питань національної безпеки у воєнній сфері, та Генеральним штабом ЗС України, як головним органом стратегічного планування держави, триває процес розділення повноважень.