Україна розраховує вступити в НАТО через 5-10 років

Україна розраховує вступити в НАТО через 5-10 років

Україна прагне отримати членство у Європейському Союзі та НАТО упродовж 5-10 років. Зараз однією з головних цілей є поступова інтеграція до внутрішнього ринку ЄС.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю литовському виданню LRT, переклад якого опублікований на Урядовому порталі.

«Україна прагне вступити до ЄС та НАТО у найближчій перспективі, ми націлені отримати членство протягом 5-10 років. Важливим питанням щодо європейського майбутнього України є послідовна реалізація реформ, над чим ми продовжуємо працювати і маємо суттєві результати. Звісно, що питання щодо вступу України до ЄС залежить не лише від нас, а й від 27 інших країн», – сказав глава уряду.

Нагадаємо, що міністр оборони Андрій Таран, під час виступу 7 липня у рамках міжнародної Конференції з питань реформ в Україні, що проходила у Вільнюсі, заявив що структура, керівні документи, глибина взаємосумісності, помножені на бойовий досвід української армії роблять Україну, ймовірно, навіть ближчою до НАТО, ніж деяких членів Організації.