В ОК «Північ» визначили найкращий взвод тероборони

В ОК Північ визначили найкращий взвод тероборони

На базі військового полігону в смт Гончарівське завершились змагання на найкращий стрілецький взвод територіальної оборони оперативного командування «Північ».

Про це повідомляє пресслужба оперативного командування.

Змагання проводилось як етап всеукраїнського конкурсу. Участь брали сім бригад територіальної оборони, що дислокуються на території оперативного командування – свої найкращі стрілецькі взводи делегували 112, 114, 115, 116, 117, 118 та 119-а бригади з м. Києва, Київщини, Житомирщини, Полтавщини, Сумщини, Черкащини та Чернігівщини.

Учасники демонстрували свої навички у чотирьох номінаціях: «Вогнева підготовка», «Тактична медицина», «Тактична підготовка» та «Інженерна підготовка».

В ОК Північ визначили найкращий взвод тероборони

При виконанні завдань з вогневої підготовки конкурсанти демонстрували майстерність з влучної кульової стрільби. Під час відпрацьовування підрозділом нормативів з інженерної підготовки, група мала проробити прохід в мінному полі найбільш якісно та за найменш короткий проміжок часу.

В ОК Північ визначили найкращий взвод тероборони

З трьох елементів складалося контрольне завдання з тактичної медицини: накладання шини з підручного матеріалу та первинної пов'язки на грудку клітину, евакуація пораненого з поля бою. У розрізі тактичної підготовки взводи територіальної оборони отримали завдання щодо здійснення пересування у визначений район місцевості, виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальної групи.

Уперше в оперативному командуванні «Північ» саме під час змагань на накращий стрілецький взвод було використано систему лазерних імітаторів стрільби та ураження цілей LASERTAG. Її було закуплено нещодавно для військ ОК «Північ»

В ОК Північ визначили найкращий взвод тероборони

За результатами чотирьох контрольних вправ визначено переможця. Перше місце зайняв стрілецький взвод Полтавської 116-ї окремої бригади територіальної оборони. Саме цей підрозділ буде змагатися зі взводами інших оперативних командувань на рівні Сухопутних військ ЗС України.

Другу та третю сходинки відповідно зайняли стрілецькі взводи Черкаської 118-ї та 117-ї Сумської бригад територіальної оборони.

В ОК Північ визначили найкращий взвод тероборони

Нагадаємо, що серед бригад ОК «Південь» переміг стрілецький взвод Вінницької 120-ї бригади територіальної оборони.