В ЗСУ розпочали примусову вакцинацію особового складу

В ЗСУ розпочали примусову вакцінацію особового складу

У Збройних Силах України вакцинують 100% особового складу незалежно від наявності бажання. Відповідальність за вакцинацію покладена на командирів військових частин.

Згідно із документами, які є у розпорядженні нашої редакції, рішення про охоплення всього особового складу щепленням проти COVID-19 було прийняте головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Русланом Хомчаком за результатами службової наради з керівним складом ЗСУ та начальниками медичних закладів, яка відбулася 14 липня 2021 року.

Зазначається, що з метою збереження життя і здоров'я підпорядкованого особового складу, вжиття вичерпних запобіжних заходів проти поширення нової хвилі захворювання COVID-19 в ЗСУ, наказано організувати та провести 100% особового складу, який ще не був вакцинований.

В ЗСУ розпочали примусову вакцінацію особового складу

Дозволяється не вакцинуватися лише тим військовослужбовцям, що мають медичні протипоказання щодо вакцинації і це підтверджено відповідним медичним висновком.

Командири військових частин за тиждень мають відзвітуватися про завершення вакцинації першою дозою вакцини із поданням відповідних списків, а також надати копії документів, що підтверджують наявність протипоказань у тих хто не вакцинувався.

Командири аби примусити тих хто не бажає вакцинуватись виходять з ситуації по різному – не підписують рапорти на відпустки, погрожують дисциплінарними стягненнями тощо.