1400 доларів за звільнення від призову в Черкасах

доповнено
звільнення від призову в Черкасах

Військовослужбовець Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав та отримав від призовника $1400 за вирішення питання щодо визнання його непридатним до військової служби та видачу йому військового квитка.

Правоохоронцями задокументовано, що військовий одержав від призовника хабаря двома частинами: 27 серпня 2021 року – 800 доларів, 31 серпня – другу частину в сумі 600 доларів.

Після одержання другої частини хабаря фігуранта затримано на місці вчинення кримінального правопорушення слідчими черкаської поліції за оперативного супроводу відділу БКОЗ УСБУ в Черкаській області. Грошові кошти в сумі 600 доларів в затриманого вилучено.

Наразі проводяться слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Доповнення: Суд заарештував водія черкаського облвійськкома

Нагадаємо, що у квітні 2021 року СБУ затримала лікаря військово-лікарської комісії Черкаського обласного ТЦК та СП, на вимаганні грошей від призовників за надання медичного висновку ВЛК про непридатність до проходження строкової військової служби.


За інформацією пресслужби Спеціалізованої прокуратури
у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.