Латвія замовила понад 200 бронетранспортерів Patria 6x6

Латвія замовила понад 200 бронетранспортерів Patria 6x6

Військові відомства Фінляндії та Латвії, а також компанія Patria підписали рамкову угоду щодо спільного виробництва бронемашини Patria 6x6. Одночасно Латвія підписала з Patria контракт на поставку понад 200 бронетранспортерів.

Постачання, розроблених у рамках спільної програми, бронетранспортерів латвійській армії відбуватиметься з 2021 по 2029 роки. Водночас Міністерство оборони Фінляндії підписало з Patria меморандум про взаєморозуміння щодо замовлення 160 бронетранспортерів у 2023 році.

«Початок серійного виробництва машин 6х6 є значною віхою для нас, і ми в Patria пишаємось тим, що надаємо свій досвід у спільній програмі, яка пропонує економічно ефективне рішення для країн-учасниць. Ми вважаємо, що це буде цікавим і для інших країн, які прагнуть покращити мобільність своєї армії», – заявляє Еза Рауталінко, президент та генеральний директор Patria.

Нагадаємо, що угоду про спільну програму розвитку бронетехніки для підвищення мобільності армії, для реалізації якої була обрана колісна платформа Patria 6x6, Фінляндія та Латвія підписали у січні 2020 року.

У компанії повідомляють, що колісна платформа Patria 6x6 поєднує в собі всі кращі характеристики Patria XA та AMV. Вона спрощена, надійна і розроблена так, щоб задовольнити найвищі вимоги клієнтів. Висока мобільність та прохідність машини гарантується ефективним силовим агрегатом і незалежною підвіскою, знаною по машині Patria AMV. Широке застосування комерційних компонентів, що мають тривалий термін експлуатації та легкість в обслуговуванні роблять платформу надзвичайно економічною.