«Альфа» СБУ придбала 635 бронежилетів 6 класу

Альфа СБУ придбала 635 бронежилетів 6 класу

ТОВ «Захисні технології України» вибороло контракт Центру спеціальних операцій «А» СБУ на постачання 635 бронежилетів шостого класу захисту у патерні MultiCam.

Очікувана вартість закупівлі була визначена замовником у 22,86 млн грн.

Для участі у відкритих торгах також заявились ТОВ «Матеріалознавство» (MATE™), ТОВ «Харківський завод засобів індивідуального захисту» (Rarog™) та ТОВ «РА.ДА».

Останню у списку компанію замовник до конкурсу не допустив через відсутність у поданих на тендер документах семирічної гарантії служби бронежилетів. Проте це рішення оскаржене компанією у Держаудитслужбі. Рішення по скарзі наразі очікується.

Загалом закупівля супроводжувалась численними скаргами як на умови викладені у тендерній документації, так і на вимоги до матеріалів та виробів у цілому.

Альфа СБУ придбала 635 бронежилетів 6 класу Зображення бронежилету наведене у тендерній документації

Зокрема, ще один вітчизняний виробник засобів захисту – ТОВ «Велмет», звернув увагу на те, що патерн MultiCam, в якому СБУ хоче придбати бронежилети, є запатентованим та належить американській компанії Crye Precision. У разі його використання для виготовлення одягу, спорядження та інших речей, а також для офіційного використання армією та силовими органами необхідна ліцензія, якої СБУ не має, своєю чергою, компанія, що постійно бере участь в міжнародних виставках та поставляє продукцію країнам НАТО, не може поставити форму в патерн MultiCam, оскільки остерігається можливих юридичних наслідків.

Проте попри всі скарги торги відбулись. ТОВ «Матеріалознавство» запросило за 635 бронежилетів 22 828 250 грн, ТОВ «ХЗЗІЗ» – 16 510 000 грн, ТОВ «Захисні технології України» – 16 503 650 грн та відповідно перемогло через найменшу цінову пропозицію. Вартість одного бронежилета – 25 990 грн.

Контракт між переможцем та військовою частиною 6117 (ЦСО «А») укладено 13 серпня, у рамках державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року.

Термін постачання бронежилетів – до 20 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року «Альфа» придбала у ТОВ «Матеріалознавство» (MATE™) 80 бронежилетів шостого класу захисту по 38 000 грн (загальна вартість контракту склала 3,04 млн грн).

Як повідомлялось Ukrainian Military Pages, також «Альфа» закуповує 300 спеціальних рюкзаків типу UTactic Raid 100 за 2,2 млн грн та 3350 світлошумових та димових гранат на понад 3,6 млн грн. Раніше спецпідрозділ придбав 240 тактичних ліхтарів INFORCE до штурмових гвинтівок на 1,13 млн грн та 584 пари бойових черевиків Lowa на 3,4 млн грн.