СБУ хоче придбати 300 рюкзаків за майже 3 мільйони гривень

СБУ хоче придбати 300 рюкзаків за майже 3 мільйони гривень

Служба безпеки України оголосила тендер для придбання 300 спеціальних рюкзаків UTactic Raid 100 або еквівалент ємністю від 90 до 120 літрів з очікуваною вартістю 2 996 000 гривень.

У відкритих торгах взяли участь шість компаній: ТОВ «БАТИСТО», ТОВ «ДЕНАВІ», ТОВ «Велмет», ТОВ «ВЕРСАХЕМ», ФОП Ніколаєнко та ТОВ «МІК». Цінові пропозиції учасників були представлені у діапазоні від 1,35 до 2,85 млн грн.

ТОВ «БАТИСТО» запропонувало поставити рюкзаки за 1 350 000 грн, що є найменшою ціною та за законом вважається аномально низькою (є меншою на 30 або більше відсотків від наступної ціни/приведеної ціни тендерної пропозиції за результатами проведеного електронного аукціону). Ця пропозиція була відхилена, адже учасник протягом одного робочого дня не надав обґрунтування аномально низької ціни, як того вимагає закон «Про публічні закупівлі».

Тому тендерний комітет військової частини Е6117 визначив переможцем наступного за ціною учасника – ТОВ «ДЕНАВІ», яке запросило за свої послуги 2 190 080 грн. Відповідне повідомлення про намір укласти договір оприлюднене 13 серпня.

У тендерній документації зазначається, що рюкзаки UTactic Raid 100 тривалий час використовується співробітниками військової частини Е 6117 СБУ (Центр спеціальних операцій «А» або «Альфа») при виконанні спеціальних завдань. При цьому, вказана модель зарекомендувала себе як надійна, а також забезпечувала необхідну ефективність при виконанні покладених завдань на спеціальні підрозділи, в т.ч. під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

СБУ хоче придбати 300 рюкзаків за майже 3 мільйони гривень СБУ хоче придбати 300 рюкзаків за майже 3 мільйони гривень