ЗС Туреччини отримали перший БпЛА Akinci

Турецька армія прийняла на озброєння новітній ударний безпілотник Bayraktar Akinci, який оснащений українськими двигунами АІ-450С.

Церемонія пройшла в неділю, 29 серпня в місті Текірдазі. Про це повідомляє прес-служба турецького Міноборони. Участь у ній взяли Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, генеральний директор компанії BAYKAR Defence Лютфі Халук Байрактар, глава ТIE та інші.

«Ми довели всьому світу нашу силу в технологіях виробництва безпілотників. Туреччина перестала бути країною, яка тільки купує, ми стали самі розробляти і продавати. З появою Akinci ми виходимо на новий рівень», – заявив Ердоган

У заходах також взяла участь українська делегація, зокрема президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв, генеральний конструктор ДП «Івченко-Прогрес» Ігор Кравченко, глава правління АТ «ФЕД» Віктор Попов та інші.

Два двигуни українського виробництва забезпечують політ дрона на висоті понад 12 км. Безпілотник має розмах крил 20 метрів, заявлена тривалість польоту – до 24 годин.

До арсеналу озброєння безпілотника Bayraktar Akinci увійшли нові боєприпаси, включаючи керовані ракети, а також крилата ракета SOM з дальністю ураження 250 км. Дрон оснащений радаром з АФАР, шістьма комп'ютерами зі штучним інтелектом, системою наведення і шістьма точками підвіски озброєння загальною масою 1350 кілограмів.

Нагадаємо, що роботи над безпілотником почалися в 2018 році.