Чотири книжки, які варто прочитати у відпустці

Автор: Ольга Вікарчук
«Заклятий місяць» Аліси Гаврильченко

У 2021 році у світ вийшло кілька літературних новинок від українських авторів, які пишуть про військо, бойові дії на сході України та людей, які опинились у складній життєвій ситуації.

«72. Записки комбата» Олександра Вдовиченка

72. Записки комбата» Олександра Вдовиченка

Ця книга заслуговує на першочергову увагу, адже її автором є справжній досвідчений військовий. Автор із позивним «Слов’ян» передав усі пережиті події російсько-української війни у своєму динамічному стилі. У книзі поєднано кінематографічне бачення всього, але виклад історії чесний, відвертий та іноді навіть доволі жорстокий. Точне описання персонажів та їхніх характерів, просте і достовірне викладення, серйозність і оцінка зсередини – саме так можна характеризувати новий український літопис, історія якого твориться вже на наших очах.

«Congo – Донбас. Гвинтокрилі флешбеки» Василя Муліка

«Congo – Донбас. Гвинтокрилі флешбеки» Василя Муліка

Про них не так часто говорять. Ще менше знають. Але вони серед нас. Безмежно волелюбні, трошки божевільні і дуже щасливі. Наші льотчики – наші професіонали. Вони працюють, воюють та гинуть. Таке їхнє життя. Книга розповідає про українських вертолітників під час війни на сході України та в миротворчій місії в Демократичній Республіці Конго.

Книга вмістила в себе все про льотчиків: їхнє життя, службу, емоції, надії та страхи. Вона переповнена вірністю до своєї Батьківщини та ненавистю до ворога. Саме завдяки особливому прийому написання — як це все переживав безпосередній учасник бойових дій, читач разом з оповідачем відчуває захоплення від польоту та страхіття війни. А ще, окрім постійного хвилювання, читача очікує справжній авіаційний гумор. Ось вони, справжні гвинтокрилі флешбеки!

«Заклятий місяць» Аліси Гаврильченко

«Заклятий місяць» Аліси Гаврильченко

Детективний трилер у жанрі нуар розповідає про сучасну Україну. Неподалік окупованого Донецька збито пасажирський Boeing 777, що летів рейсом Амстердам – Куала-Лумпур. На цьому літаку була донька китайського мільярдера, яка мала при собі рідкісний діамант під назвою «Блакитний Місяць».

Тіло дівчини було знайдено, проте від діаманта не залишилось і сліду. На його пошуки вирушили довірені люди китайського мільярдера та безліч інших, кожен з яких має свою мету щодо знахідки. Скільки ще проллється крові під «Блакитним Місяцем», який вже встигли прозвати «заклятим»?

«Намальовані люди» Міли Іванцової

«Намальовані люди» Міли Іванцової

Роман представляє собою розлогу хроніку подій зими 2013–2014 років.

Героями є звичайні люди, котрі потрапили в нестандартні ситуації.

У книзі йдеться про Майдан та антимайдан, про людей, які повстали проти злочинної влади за людську гідність, про силовиків, про тих, кого це взагалі не торкнулося, про художників та медиків, підприємців і студентів, чоловіків та жінок, молодь і людей поважного віку.

У цій книзі кожен знайде себе. А авторка влучно написала твір не з однієї позиції, а зобразила погляд на події з обох сторін барикад.


Підготувала Ольга Вікарчук для АрміяInform