На ЛБТЗ заявили, що їх надурили з верстатом

ЛБТЗ Дозор

Львівський бронетанковий завод позивається до ТОВ «Зенітек Плюс», яке начебто поставило заводу вживаний верстат під виглядом нового, у компанії всі звинувачення відкидають та вимагають проведення експертизи.

Зокрема Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» (ЛБТЗ) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до ТОВ «Зенітек Плюс» про стягнення 1 723 200 грн за постачання неякісного обладнання за договором № 5105926 від 10.03.2020.

Йдеться про горизонтально-розточний верстат моделі TPX6111B/3.

TPX6111B/3

У відповідь компанія «Зенітек Плюс» вимагала призначення експертизи, адже верстат був поставлений ЛБТЗ 8 вересня 2020 року і міг бути пошкоджений заводом, зокрема внаслідок його неправильного вивантаження та зберігання.

22 липня 2021 року суд погодився із доводами компанії та призначив судову експетизу для з'ясування чи мають складові частини верстату сліди експлуатації (зносу) чи лише зовнішні ознаки механічних пошкоджень, чи мають зовнішні пошкодження та сліди окислення виробничий характер чи виникли при неправильному його вивантаженні та зберіганні, а також встановити в який спосіб виготовлений верстат – в промислових чи в непромислових умовах.

Загалом мають дослідити десять питань, оплату витрат на проведення судової експертизи розділять між ДП «Львівський бронетанковий завод» та ТОВ «Зенітек Плюс»

Експертизу проводитиме Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України. Провадження у справі на час проведення експертизи зупинили.