Держспецтрансслужба Міноборони придбала китайські самоскиди

Держспецтранслужба Міноборони придбала китайські самоскиди

ДП «АвтоМАЗ-Україна» отримало від Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони чотири контракти на постачання китайських вантажівок та українських причепів.

Контракти укладені 25 серпня з військовою частиною Т0710 (195-а центральна база ДССТ) за результатами відкритих торгів. В усіх випадках конкуренцію Дочірньому підприємству «АвтоМАЗ-Україна» намагалося скласти ПП «Агробазіс», але його пропозиції були дорожчими.

До 1 грудня 2021 року ДП «АвтоМАЗ-Україна» має поставити Держспецтрансслужбі:

  • 1 сідельний тягач SITRAK C7H 6x4 TRACTOR за 2,56 млн грн (з ПДВ);
  • 7 самоскидів SITRAK C5H 6х4 DUMPER по 1,78 млн грн (без ПДВ), загалом їх вартість із ПДВ складе 14,96 млн грн;
  • 1 напівпричіп ВАРЗ-НВП 3809 за 1,1 млн грн (з ПДВ);
  • 5 причепів ВАРЗ-ПМ 1307 по 0,47 млн грн (без ПДВ), загалом їх вартість із ПДВ складе 2,82 млн грн.

Загальна вартість контрактів перевищує 20 мільйонів гривень.



Нагадаємо, що Державна спеціальна служба транспорту була створена у 2004 році на базі Залізничних військ Збройних Сил України та підпорядкована Міністерству транспорту та зв'язку. У 2014 році в структурі Міністерства інфраструктури було утворено Державну службу України з безпеки на транспорті, якій підпорядковано Державну спеціальну службу транспорту.

Від січня 2018 року Державна спеціальна служба транспорту України, входить до системи Міністерства оборони України. Вона є спеціалізованим військовим формуванням, має окремий статус та не входить до складу Збройних Сил України.

Загальна чисельність ДССТУ становить 5000 осіб, у тому числі 4600 військових. Служба складається з органу управління, бригад, полків, окремих батальйонів, підрозділів охорони, органів забезпечення, навчального центру, а також закладів, підприємств та установ.