Харківський автозавод за 35 млн відремонтує 20 тягачів МТЛБ

МТ-ЛБу

ДП «Харківський автомобільний завод» (ХАЗ) отримало контракт Міноборони на капітальний ремонт гусеничних тягачів МТ-ЛБ-АТ і МТ-ЛБу. Ремонт 20 тягачів коштуватиме 35 млн грн.

Відповідний контракт № 370/3/5/4/1/9 було укладено 29 липня 2021 року.

Капітальний ремонт військової техніки має бути виконаний до 30 листопада 2021 року. Серед іншого ремонт передбачає заміну на нові акумуляторних батарей та гусеничних стрічок, останні мають виготовлені не більше ніж 5 років тому.

За контрактом, ХАЗ має гарантувати справну роботу тягачів впродовж 2 років після ремонту, гарантійне напрацювання – 10 000 км або 700 годин у межах гарантійного терміну експлуатації за умови дотримання правил експлуатації та зберігання, або 5 років зберігання у неопалювальних сховищах та усунення несправностей протягом дії гарантійного терміну.

Нагадаємо, що у 2014 році ХАЗ виготовляв поворотні платформи з 12,7-мм кулеметом ДШКМ та бронезахистом кулеметника для тягачів МТ-ЛБ. Через затримку у Міноборони з технічним завданням та не проведення попередніх випробувань, у подальшому всі платформи довелося переробляти у військових частинах. Більше про це читайте на Ukrainian Military Pages.