«Українська бронетехніка» хоче більше контрактів від ЗСУ

Новатор для ПТРК Стугна

Компанія «Українська бронетехніка», яка постачає ЗС України бронемашини «Новатор» для ПТРК «Стугна» («Скіф») та MRAP «Варта», які оснащуються ПТРК FGM-148 Javelin, готова постачати військовим набагато більше цих машин.

У компанії зазначають, що вони є єдиним вітчизняним виробником рухомих колісних платформ для підрозділів протитанкової оборони (ПТО), що допущені до експлуатації в ЗСУ та запевняють, що готові забезпечити самохідними ПТРК всю українську армію.

Повідомляється, що самохідний комплекс на базі «Новатора» з ПТРК «Скіф» наразі проходить завершальні етапи дослідно-конструкторських заходів, комплекс FGM-148 Javelin виробництва США на базі MRAP «Варта» вже перебуває на бойовому забезпеченні протитанкових підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.

MRAP Варта, які оснащуються ПТРК FGM-148 Javelin

«Сучасні методи ведення військових дій виявили необхідність підвищення мобільності протитанкових розрахунків, створення мотопіхотних з’єднань протитанкової боротьби, – зазначив генеральний директор «Української бронетехніки» Владислав Бельбас. – Самохідні протитанкові радянські ракетні комплекси 9П148 з ракетами «Конкурс» на базі БРДМ-2 і «Штурм-С» є застарілими та потребують оперативної заміни на сучасні колісні високопрохідні броньовані платформи, оснащені бойовими модулями з вітчизняними ПТРК типу «Скіф» (Стугна), а також сучасними всепогодними засобами наведення й управління вогнем».

MRAP Варта, які оснащуються ПТРК FGM-148 Javelin

Нагадаємо, що на виставці «Зброя та безпека 2021» ДККБ «Луч» представило вітчизняну модернізацію самохідного протитанкового ракетного комплексу «Штурм-С», яку розроблено у кооперації з ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та приватною Корпорацією «УкрІннМаш».