Модернізований СПТРК «Штурм-СМ» на «Зброя та безпека»

Модернізований СПТРК Штурм-С на Зброя та безпека

Вітчизняну модернізацію самохідного протитанкового ракетного комплексу «Штурм-С» продемонстрували на XVII Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека» у Києві.

Бойова машина, яка демонсnрується на відкритому майданчику виставки, була глибоко модернізована українськими підприємствами: ДККБ «Луч», ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та приватною Корпорацією «УкрІннМаш».

Замість радянської керованої ракети 9М114 «Кокон» оновлений ПТРК «Штурм-СМ» отримав вітчизняну РК-2П від КБ «Луч». Дальність ураження новими ракетами становить 7 км. Заряджальний барабан модернізованиої машини вміщує 12 контейнерів з ракетами РК-2П.

Модернізований СПТРК Штурм-С на Зброя та безпека

За наведення відповідає оптико-прицільна станція ОПСН-І від ізюмського заводу, яка має телевізійний, тепловізійний та лазерний канал, а також лазерний далекомір.

ОПСН-І призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

Модернізований СПТРК Штурм-С на Зброя та безпека

Модернізований «Штурм-СМ» також отримав супутникову навігацію, цифровий захищений зв'язок та систему попередження про лазерне опромінення противником, яка встановлюється на сучасні українські танки. Комфортні умови для роботи екіпажу забезпечує кондиціонер.

Модернізований СПТРК Штурм-С «Штурмі-СМ» на випробуваннях, осінь 2020 року. Фото: АрміяInform