Марокко отримує безпілотні комплекси Bayraktar TB2

Bayraktar TB2

Військово-повітряні сили Марокко 17 вересня отримали перші елементи БпАК Bayraktar TB2. Крім того, ще у липні, у Туреччині розпочалось навчання марокканських військових.

Доставка компонентів безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) здійснювалась літаком C-130.

Загалом Марокко отримає 13 дронів та станції управління, повідомляє Daily Sabah.

Відповідна угода з турецькою компанією Baykar була підписана у квітні 2021 року. Марокканські Bayraktar TB2 оснащуються спеціальним обладнанням від американської компанії L3Harris Technologies. Раніше Bayraktar TB2 були продані Азербайджану, Україні, Катару та Польщі.

Марокко вже використовує три французькі безпілотники EADS Harfang (створені на основі ізраїльського Heron), що були виведені з експлуатації Францією, і у січні 2020 року були поставлені Марокко. За інформацією французького видання Intelligence Online це коштувало країні 48 млн дол., тоді як купівля трьох нових БпЛА IAI Heron зі станцією управління та супутніми послугами обійшлася б у 150 млн дол.

Також Марокко у 2020 році вело перемовини зі США щодо купівлі чотирьох безпілотників MQ-9B SeaGuardian, виробництва компанії General Atomics, а також високоточних боєприпасів боєприпаси Hellfire, Paveway та JDAM. При чому General Atomics вже отримувала у 2010 році експортну ліцензію на продаж Марокко експортної версії БпЛА MQ-1 Predator.