Депутати проголосували за збільшення бюджету Міноборони

Депутати проголосували за збільшення бюджету Міноборони

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт № 6052, який передбачає виділення Міністерству оборони додаткових 3,8 млрд грн для погашення боргів по виплатах військовим.

23 вересня законопроєкт підтримали 293 народні депутати, також депутати прийняли рішення про скорочення (до двох тижнів) терміну підготовки проєкту до другого читання.

Станом на початок серпня Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн, загалом до кінця 2021 року не вистачає 5,7 млрд грн. Після схвалення закону відомству буде виділено 3,8 млрд грн, ще 250 млн грн заберуть з закупівлі озброєння і будівництва житла, решту 1,6 млрд Міністерству імовірно також доведеться перерозподіляти з інших статей.

Крім збільшення бюджету Міноборони законопроєкт № 6052 також передбачає виділення ще 15 млрд на «Велике будівництво», 12 млрд на субсидії, 4 млрд на округи (2,5 млрд на соціально-економічні програми та 1,5 млрд на інфраструктурну субвенцію), 2 млрд на ковідні пакети для медиків, 1 млрд на погашення боргів шахт та 1,5 на інші статті.

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що погашення боргів по надбавках в ООС, оздоровчим та іншим виплатам військовим розпочнуть у жовтні.