Російська армія взяла на озброєння новий боєприпас для захисту бронетехніки від високоточної зброї

Російська армія взяла на озброєння новий боєприпас для захисту бронетехніки від високоточної зброї

Збройні сили РФ прийняли на озброєння новий аерозольний боєприпас 3ВД35 для захисту бронетехніки від високоточної зброї з лазерною, оптичною і тепловою системами наведення.

При виникненні загрози він вистрілюється в напрямку атаки противника і створює завісу аерозольних перешкод, які «обманюють» системи наведення високоточних боєприпасів.

«Головна перевага боєприпасу – можливість захистити бронетехніку від високоточних боєприпасів, зокрема від атак в найбільш вразливу верхню півсферу, яка має меншу товщину броні та, як правило, не прикрита динамічним або протикумулятивним захистом. Розробка «прикриває» техніку як від високоточних авіаційних засобів ураження, баражуюючих боєприпасів, так і від ракет протитанкових ракетних комплексів третього покоління, включаючи комплекси Javelin. Боєприпас володіє хорошим експортним потенціалом. Іноземні партнери вже виявили до нього високий інтерес», – заявив індустріальний директор кластера озброєнь, боєприпасів і спецхімії РОСТЕХ Бекхан Оздоєв.

Боєприпас 3ВД35 розроблений Центральним науково-дослідним інститутом точного машинобудування (рос. ЦНИИточмаш). Калібр боєприпасу – 76 мм, довжина – 290 мм, вага – 1,8 кг. Температурний діапазон застосування – від -50 до +55 градусів за Цельсієм.

Російська армія взяла на озброєння новий боєприпас для захисту бронетехніки від високоточної зброї Російська армія взяла на озброєння новий боєприпас для захисту бронетехніки від високоточної зброї