Затримано бойовика «ДНР», який добивав поранених військових

Затримано бойовика «ДНР», який добивав поранених військових

В ході спецоперації у Києві, контррозвідники СБУ затримали учасника незаконних збройних формувань так званої ДНР. Зокрема у 2014 році він входив до розстрільної команди, яка добивала поранених військовослужбовців сил АТО.

Крім того, зловмисник проводив розвідку для здійснення артилерійських обстрілів позицій Збройних Сил України, повідомляє пресслужба Служба безпеки України.

Співробітники контррозвідники СБУ затримали бойовика в одному з хостелів столиці, куди він прибув з території тимчасово анексованої АР Крим.

Встановлено, що затриманий є мешканцем тимчасово непідконтрольного українській владі Донецька. У 2014 році він приєднався до лав незаконних збройних формувань. Перебуваючи у складі угрупування «Оплот», а потім розвідгрупи бойовиків, зловмисник брав активну участь у збройному супротиві підрозділам сил антитерористичної операції.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.