Нацгвардія вперше взяла під охорону КНВО «Форт»

Нацгвардія вперше взяла під охорону КНВО Форт

Нацгвардія взяла під охорону Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» МВС України, яке виготовляє зброю та боєприпаси, для цього у 40-му полку НГУ створили новий підрозділ.

21 жовтня військова варта, щойно створеної спеціальної комендатури військової частини 3008, приступила до охорони та оборони КНВО «Форт», що поповнило список особливо важливих державних об’єктів, які охороняє Національна гвардія України.

«Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе завдання – прийняття під охорону Казенного наукового-виробничого об’єднання «ФОРТ» МВС України. Вперше за роки незалежної України ми беремо новий режимний об’єкт під охорону. Тут виробляється зброя, налагоджена лінія виготовлення боєприпасів і тому дуже важливо, щоб завод був під пильною охороною. Тепер підприємство буде охоронятись Національною гвардією України. Для нас – це надзвичайно велика відповідальність», – звернувся до гвардійців начальник Західного територіального управління Націгвардії генерал-лейтенант Олександр Набок.

Нацгвардія вперше взяла під охорону КНВО Форт

Раніше повідомлялось, що на КНВО «Форт» триває реконструкція виробничих потужностей з метою розширення виробництва набоїв, яка має сягнути показників 27 650 000 набоїв на рік.

Нагадаємо, що в 2018 році МВС повідомило про запуск на КНВО «Форт» лінії повного циклу виробництва пістолетних набоїв 9х18-мм Makarov та 9х19-мм Luger. Об'єми виробництва – 14 млн штук на рік. Проте в 2020 році СБУ повідомило, що відкрита міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим лінія виявилася фейком – замість сучасного обладнання закупили сторічні верстати за 1,7 млн дол., що виявилися металобрухтом, який в результаті не використовувався.

Зауважимо, що за підсумками 2020 року чистий прибуток підприємства зріс на 203% та склав 22,7 млн грн, що дозволило КНВО «Форт» піднятися на 26 сходинку у цьогорічному рейтингу (ТОП-100) українських оборонних підприємств за версією Ukrainian Military Pages.