Модернізована «Вільха» стріляє на півдні України

Вільха стріляє на півдні України

У рамках державних випробувань, на півдні України тривають бойові стрільби модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М».

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міністерства оборони України «АрміяInform».

«Вільха-М» — розробка ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Від уже прийнятого на озброєння української армії комплексу «Вільха» (дальність стрільби 70 км) цей зразок відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту, виробництво яких організовано в Україні за замкненим циклом.

Пуски здійснюються на державному випробувальному полігоні «Алібей», що в Одеській області. Модернізовані ракети калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані у понад сотню кілометрів. Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють спеціалісти державної приймальної комісії. На підставі зібраних даних вони відпрацюють пропозиції щодо прийняття цього зразка на озброєння у військах.

Довідка. З 2015 року за проєктом (ДКР) «Вільха» розроблялось три варіанти 300-мм реактивних боєприпасів, зокрема: «Вільха-Р» – ракета 9М55 до РСЗВ 9К58 «Смерч» з продовженим ресурсом, Р624 «Вільха» – ракета в корпусі 9М55 з новим твердопаливним двигуном, системою коригування на базі GPS та інерційної системи навігації, додатковими газодинамічними двигунами та Р624М «Вільха-М» – повністю нова ракета – нові корпус, двигун, аналогічна до «Вільхи» система коригування та газодинамічних двигунів.

Також у 2020 році стало відомо, що у рамках проєкту «Вільха» передбачається розроблення кількох нових модифікацій ракет, що окрім збільшеної дальності матимуть й різні за вагою бойові частини: Р-624М1 «Вільха-М1» та Р-624М2 «Вільха-М2», які матимуть дальність стрільби 140 км, а при використанні нового палива понад 150 та 200 км відповідно.

Але й це не межа. За словами генерального директорп КБ «Луч» Олега Коростельова, підприємство готове виробляти ракети з дальністю у 500 км.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що на Одещині також триватимуть бойові стрільби нової вітчизняної 155-мм самохідної гаубиці «Богдана»

Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України