СБУ затримала співробітників ДБР

СБУ затримала співробітників ДБР

Співробітники СБУ затримали працівників ДБР за підозрою у провокації хабаря, що є кримінальним злочином передбаченим статтею 370 Кримінального кодексу України.

Фото затримання на своїй фейсбук-сторінці опублікував глава ГО «Рада громадського контролю» Олег Шрам. Він зазначив, що СБУ затримала «оперативника і начальника відділу центрального апарату ДБР», пише Судово-юридична газета.

СБУ затримала співробітників ДБР

Провокація хабаря вчинена службовою особою правоохоронних органів, тобто свідоме створення обставин і умов, що зумовлюють пропонування або одержання хабаря, щоб потім викрити того, хто дав або взяв хабаря, – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років зі штрафом від 8500 до 12750 гривень.

Іншими словами, ДБРівцям потрібні показники, і вони вирішили створювати їх самі.

СБУ затримала співробітників ДБР

Своєю чергою в Державному бюро розслідувань вже встигли заявити, що будуть робити все, «щоб очистити свої ряди від нечистих на руку співробітників».

«ДБР сприятиме розслідуванню. Керівники затриманого працівника будуть відсторонені від посад на час розслідування. Керівництво ДБР і надалі буде негайно та жорстко реагувати на всі протиправні дії своїх працівників. Окрім цього, Бюро проводить активну превентивну роботу, щоб унеможливити корупційні чи інші протизаконні дії своїх співробітників. Для повідомлень про можливі правопорушення, вчинені працівниками Державного бюро розслідувань, функціонує спеціальна телефонна лінія ДБР: +38 (044) 300 27 07», – йдеться у повідомленні.