Велика Британія пропонує Україні ракети Brimstone

Brimstone

Сполучене Королівство веде перемовини з Україною щодо продажу високоточної зброї на тлі побоювань, що Росія може використати газову кризу для захоплення української території.

Планується постачати ракети для патрульних катерів та літаків, повідомляє The Times.

Зокрема Міністерства оборони обговорюють продаж ракет типу Brimstone, розроблених MBDA UK, британською дочірньою компанією MBDA. Передбачається, що ракети будуть розгорнуті на кораблях, які наразі перебувають на озброєнні ВМС України.

Велика Британія  пропонує Україні ракети Brimstone

Brimstone має активну систему радіолокаційного наведення (з можливістю доповнення її напівактивною лазерною системою). Ракети оснащені тандемною бойовою частиною і мають надзвукову швидкість (близько 450 м/с). Brimstone можуть застосовуватися з літаків, гелікоптерів, безпілотних літальних апаратів, наземних та морських платформ.

Brimstone

Ракети Brimstone здатні знищувати рухомі та групові цілі.

Маса ракети становить близько 50 кг, довжина – 1800 мм, діаметр – 180 мм. При застосуванні ракети з літака дальність ураження цілі складає понад 60 км, з гелікоптера – близько 40 км.

Brimstone

Нагадаємо, що на виставці MSPO 2019, у Польщі, був представлений «винищувач» танків, що являв собою самохідний ПТРК на базі БМП-1 із пусковою установкою для 12 ракет Brimstone.

самохідний ПТРК на базі БМП-1 із пусковою установкою для ракет Brimstone