Богуслаєв закликав дозволити купувати російські комплектуючі для літаків, — Кривоконь не згоден

Богуслаєв закликав дозволити купувати російські комплектуючі для літаків, — Кривоконь не згоден

Президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв вважає, що для відновлення виробництва літаків на Харківському державному авіаційному підприємстві (ХДАВП) необхідно тимчасово, на 5 років, дозволити купівлю російських комплектуючих.

Про це він заявив у понеділок, 29 листопада, після підписання у Харківській облдержадміністрації (ОДА) меморандуму щодо поновлення випуску літаків на ХДАВП. Документ передбачає вихід підприємства протягом п'яти років на випуск п'яти літаків за рік і створення 1500 робочих місць.

«[Російську] комплектацію потрібно сьогодні, на 5 років, у вигляді мораторію дозволити. Для цього потрібно напружити СБУ, вашу обласну та центральну, та Раду безпеки… Ми до президента України звернулися, щоб зняли санкції з 23 підприємств у Росії — тобто навіть якщо збережуть нам комплектацію, ми не зможемо її купити», — сказав у понеділок Богуслаєв на брифінгу після підписання меморандуму, пише Інтерфакс-Україна.

Водночас гендиректор ХДАВП Олександр Кривоконь вважає, що харківське підприємство не потребує закупівлі російських комплектуючих і має намір іти шляхом імпортозаміщення.

«Є інший шлях, який показав «Антонов». 178-ма машина [Ан-178], її сьогодні модернізували, її імпортозамістили вже... Навіщо нам російське», — сказав Кривоконь журналістам, коментуючи заяву президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва.

За словами Кривоконя, більшість російських заводів, які раніше постачали комплектувальні ХДАВП, уже відмовилися від випуску цієї продукції. Крім того, наголосив гендиректор ХДАВП, ідеться про постачання комплектувальних, які застарілі та неконкурентоспроможні на ринку.

«Тому ми створили групу з імпортозаміщення, набираємо молодь», — сказав Кривоконь.

Він також стверджує, що не був запрошений до харківської облдержадміністрації на підписання меморандуму і дізнався про нього від журналістів.

«Абсолютно незрозуміла подія... Ніхто не телефонував мені», — сказав Кривоконь.

Як повідомляє Kharkiv Today, Меморандум «Про взаємодію щодо відновлення випуску літаків на Харківському державному авіаційному підприємстві» підписали:

  • тимчасовий виконувач обов'язків голови Харківської ОДА Олександр Скакун;
  • голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко;
  • президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв;
  • голова правління АТ «ФЕД» Віктор Попов;
  • генеральний директор ПрАТ «Авіакомпанія Константа» Михайло Пінкевич;
  • голова профспілки працівників авіабудування і машинобудування України Ярема Жугаєвич;
  • голова профкому авіазаводу Михайло Погорєлов.

Повідомляється, що ПрАТ «ФЕД», АТ «Мотор Січ» і ПрАТ «Константа» (одна з найбільших авіакомпаній-експлуатантів літаків Антонова) готові брати участь у конкурсі приватизації ХДАВП, коли буде ухвалено відповідний закон.

ФЕД, Мотор Січ і Константа готові брати участь у конкурсі приватизації ХДАВП