Чехія забракувала всіх кандидатів на нову БМП

Чехія забракувала всіх кандидатів на нову БМП

Всі три пропозиції на роль нової БМП, а саме – CV90 (BAE Systems), KF41 Lynx (Rheinmetall) та ASCOD 2 (GDELS), були відхилені тендерним комітетом Міністерства оборони Чехії.

За інформацією Департаменту комунікацій Міністерства оборони Чеської Республіки рішення комітету з 15 членів було одностайним.

Про намір замінити BVP-2 (ліцензійна версія радянської БМП-2) чеські військові оголосили у 2019 році. Вартість проєкту оцінюється у понад 2,3 млрд доларів. Потенційний контракт був розрахований на 210 машин, поставки яких планувались на 2022-2027 роки, тому процедуру мали завершити до кінця цього року. Одна з головних умов – 40% локалізація виробництва.

BVP-2

У вересні цього року, після завершення польових випробувань, на розгляд тендерного комітету було подано три пропозиції, це бойова машина піхоти CV90 від компанії BAE Systems, KF41 Lynx від Rheinmetall та ASCOD 2 від General Dynamics European Land Systems (GDELS).

Чехія забракувала всіх кандидатів на нову БМП

Проте тендерний комітет визнав всі пропозиції такими, що не відповідають повною мірою вимогам замовника. Недоліки стосуються таких ключових проблем, як неповні або неточні дані про технічні характеристики машин, а також відсутність повної інформації про співпрацю з чеською промисловістю. Тож жодна з пропозицій не буде надалі опрацьована, про що учасникам процедури повідомили 5 листопада.

Офіційне оголошення де-факто означає призупинення, якщо не скасування, усієї процедури.