Прикордонники придбали лінію з виробництва «колючки»

Прикордонники придбали обладнання з виробництва колючки

Державна прикордонна служба 19 листопада підписала договір з ТОВ СП «Стан-Комплект» на постачання формувальної лінії з виробництва армованої спіральної колючо-ріжучої стрічки.

Обладнання придбали на відкритих електронних торгах, в яких взяло участь дві компанії ТОВ «Укрпром технології» та ТОВ СП «Стан-Комплект», яке й було визнане переможцем. Пропозицію іншого учасника відхилили через невідповідність у тендерній документації. Відповідно вартість закупівля на торгах не знижувалась і скала 3 961 500 грн.

Однієї з вимог до формувальної лінії була сумісність з пресавтоматом виробництва турецької компанії Aksut Makina.

Згідно з договором обладнання мають поставити до 10 грудня.

Нагадаємо, що раніше, 12 листопада, Держприкордонслужба повідомила про розгортання власного виробництва колючого дроту на базі навчального центру у Черкасах.

Щоб мінімізувати витрати бюджетних коштів прикордонне відомство ініціювало внесення змін до Переліку видів господарської діяльності, здійснення якої дозволяється військовим частинам Збройних Сил, якими нам надано право на виробництво виробів із дроту, ланцюгів і пружин. Тож відтепер ми маємо підстави самостійно виробляти колючо-ріжучі загородження спірального типу.

На базі одного з підрозділів Служби розгорнуто цех з виробництва. Колючий дріт виготовлятиметься виключно для потреб відомства. Орієнтовна вартість виготовлення однієї бухти – до 2,5 тисяч грн, а це порівняно із придбанням у підприємств промисловості значно дешевше.

Ми вдячні за допомогу в оснащенні ліній з виготовлення колючого дроту представникам низки організацій, яким небайдужий захист державного кордону. Одна з них – інвестиційна компанія BGV Group Management, яка придбала та передала обладнання для однієї з ліній.

Повідомляється, що на сьогодні загальна потреба Держприкордонслужби в колючо-ріжучих загородженнях спірального типу складає близько 300 тисяч бухт.

На закупівлю матеріалу для виготовлення колючого дроту Уряд додатково (поза бюджетом прикордонної служби) вже виділив 21 мільйон гривень.