Морська авіація отримала два гелікоптери Мі-8 МСБ-В

Морська авіація отримала два гелікоптери Мі-8 МСБ-В

10-та морська авіабригада отримала ще два модернізованих Мі-8МСБ-В, на додачу до тих, що надійшли у 2019 році. Незабаром частина очікує ще кілька гелікоптерів різної модифікації.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на сюжет ТРК «Бриз» Міноборони.

«Раніше наш бригада була укомплектована літаками та гелікоптерами Ми-14, що можуть шукати та відстежувати підводні човни, але через те що у складі ВМС є морські піхотинці нам передали гелікоптери Ми-8. Ми можемо повноцінно їх [морських піхотинців] перевозити, здійснювати десантування парашутно-штурмовим способом та за допомогою системи [безпарашутного десантування] «Канат-1». Також Ми-8 може виконувати пуски некерованих ракет», — розповів командир гелікоптера Віктор Кубринський.

У модернізованих Мі-8МСБ-В посилено захист від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні і пошуково-рятувальні операції.

В рамках оновлення машини, встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це обладнання дає можливість виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування гелікоптерів новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

На Мі-8МСБ-В під час модернізації встановлюють нові двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ», замість ТВ2-117. Це дозволяє покращити характеристики гелікоптера, наприклад витрата палива знижена з 620 кг/год до 592 кг/годину.

Мі-8МСБ-В має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння. Також додатково броньована кабіна та крісла льотчиків.