Курсантів замість відпусток відправляють на кордон

Курсантів замість відпусток відправляють на кордон

Курсанти старших курсів військових вишів відправляються на захист українсько-білоруського кордону, куди вже додатково відправили понад 3000 прикордонників та тисячу нацгвардійців.

Зокрема на кордон відправляться й близько пів тисячі курсантів Харківського університету повітряних сил, які вже отримали необхідне спорядження. Крім того, наказом начальника університету до особливого розпорядження для всіх курсантів скасовані зимові відпустки.

Курсантів замість відпусток відправляють на кордон
Перевірка готовності курсантів ХНУПС до вибуття на кордон

Загалом, за інформацією, яка 14 листопада була оприлюднена журналістом Юрієм Бутусовим, з посиланням на власні джерела, на кордон планується відправити зведені загони курсантів від восьми вищих навчальних закладів Міністерства оборони України.

За інформацією Ukrainian Military Pages курсанти виконуватимуть завдання з посилення охорони кордону під керівництвом офіцерів військ територіальної оборони. Для цього на кордон з Республікою Білорусь відправили командирів окремих батальйонів тероборони, які не мають власного особового складу, адже ці батальйони комплектуються лише під час мобілізації.

Нагадаємо, що вчора Уряд для посилення захисту кордону з Білоруссю виділив з резервного фонду 184 млн грн для МВС (108 млн для Нацгвардії, 76 млн прикордонникам). Ще майже 30 млн грн отримає Міноборони для залучення до охорони кордону військовослужбовців ЗСУ.