ДШВ скидатиме бойову техніку з гранично малих висот

ДШВ скидатиме бойову техніку на гранично малих висотах

Десантно-штурмові війська розширять свої можливості — військово-транспортні літаки ЗС України обладнають для десантування бойової техніки з гранично малих висот — 5 метрів.

Про це, під час привітання штурмовиків з нагоди професійного свята, розповів міністр оборони України Олексій Резніков:

Наразі вирішуються завдання із забезпечення виконання заходів переходу українських Десантно-штурмових військ на стандарти НАТО. Підвищується взаємосумісність наших воїнів з арміями держав-членів Альянсу… Зараз десантники навчаються вести бойові дії в умовах застосування противником ракетно-авіаційної зброї, високоточних засобів ураження та засобів РЕБ.

На шляху набуття військових критеріїв членства в НАТО удосконалюється забезпечення вітчизняних десантних підрозділів. Наявні парашутні системи та керовані системи точного повітряного десантування вантажів вже мають код номенклатури відповідно до стандартів НАТО. Такі ж системи стоять на озброєнні ЗС США, провідних країн Європи та Близького Сходу. Вони дозволяють здійснювати точну доставку на поле бою і в тил противника особового складу та вантажів без перетину літаками зони ураження комплексами ППО противника. Апробовано нові умови десантування вантажів парашутним способом, при цьому встановлено мінімально допустиму висоту — 50 метрів. Також ініційовано внесення змін в бортове обладнання літаків військово-транспортної авіації, що дасть можливість десантувати техніку та вантажі з гранично малих висот — 5 метрів.

ДШВ скидатиме бойову техніку на гранично малих висотах

Нагадаємо, що згідно з офіційною візією Генерального штабу щодо розвитку Збройних Сил на найближчі 10 років, Десантно-штурмові війська (10% від загальної чисельності ЗСУ), будуть розвиватися так, щоб забезпечити швидке розгортання на загрозливих напрямках для стримування противника, а також виконання всього спектру покладених на них завдань.

За цими планами, у середньостроковій і довгостроковій перспективі, склад ДШВ буде оптимізовано, зокрема вже розформований окремий танковий батальйон. У складі ДШВ залишаться десантно-штурмові бригади, розвідбат, артдивізіон, центр і школи підготовки.

На відміну від видових командувань (СВ, ПС, ВМС) Збройних Сил України, Командування ДШВ одночасно буде об’єднувати функції генерування військ та управління їх застосуванням.

Застосування ДШВ здійснюватиметься залежно від розвитку обстановки, або у складі угруповання на окремому напрямку або побригадно у складі угруповань військ.