Авіа- та артудари, висадка десанту й масштабне вторгнення — взимку Росія завдасть удару по Україні, — розвідка

Авіа- та артилерійські удари, висадка десанту й масштабне вторгнення — взимку Росія завдасть по Україні, — розвідка

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов оприлюднив інформацію про те, що Росія готує повномасштабний напад на Україну взимку 2022 року.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це він розповів у суботу головному редактору американського видання Military Times Говарду Олтмену.

«Повномасштабна атака Росії проти України запланована на кінець січня або початок лютого 2022 року. Вона, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, десантно-штурмові операції на сході, висадки десанту в Одесі та Маріуполі та вторгнення меншого масштабу з боку Білорусі», — повідомив бригадний генерал Кирило Буданов.

Взимку Росія завдасть по Україні авіа- та артилерійські удари  в перейде до вторгнення, — українська розвідка

За його словами, масштабні російські військові навчання «Захід-21», проведені на початку цього року, довели, що російська армія може одночасно скинути понад 3500 військовослужбовців повітряно-десантних і спеціальних операцій.

Буданов зазначив, що атака, яку готує Російська Федерація, буде набагато руйнівнішою, ніж будь-що до цього у збройному конфлікті, який розпочався у 2014 році, і в результаті якого було вбито близько 14000 українців.

Взимку Росія завдасть по Україні авіа- та артилерійські удари  в перейде до вторгнення, — українська розвідка

Частиною цих зусиль є триваючий прикордонний конфлікт між Польщею та Білоруссю, яка намагається відправити біженців до Європи через польський кордон, повідомив керівник української військової розвідки.

Крім того, Буданов сказав, що Росія намагається підняти антиурядові настрої через інцидент, який отримав назву «Вагнергейт» — провал спецоперації щодо затримання близько 30 членів російського приватного військового угруповання, відповідального за напади в Україні. «Російські підрозділи психологічних операцій використовують це, щоб показати, що «наша влада зрадила народ», — сказав Буданов.

Нагадаємо, що 19 листопада екскерівник військової розвідки Василь Бурба розповів, що вказівку на перенесення заходу, що призвело до його провалу, віддав Президент України Володимир Зеленський через керівника свого офісу, який, рішенням президента, був допущений до всієї інформації про операцію та до іншої розвідувальної інформації.