Укрспецтехніка отримала контракт на ремонт РЛС «Малахіт»

Укрспецтехніка отримала контракт на ремонт РЛС

Приватне акціонерне товариство «Холдингова компанія «Укрспецтехніка» отримало від одеської радіотехнічної бригади контракт на ремонт РЛС П-18 «Малахіт» за 1,6 млн грн.

Відповідна угода між військовою частиною А1620 та ХК «Укрспецтехніка» була підписана 9 листопада за переговорною процедурою, адже ця компанія є єдиним виробником радіолокаційних станцій П-18 «Малахіт».

Поточний ремонт станції має бути виконаний до 17 грудня 2021 року.

РЛС «Малахіт» метрового діапазону з цифровою обробкою та автоматизованою передачею інформації була прийнята на озброєння Збройних Сил України у січні 2012 року. Радар цілодобово перебуває на бойовому чергуванні, забезпечуючи контроль повітряного простору, виявлення і супровід цілей, цифрову обробку та автоматичну передачу даних про них.

Технічні характеристики РЛС дозволяють виявляти за один огляд зони дії 256 цілей; дальність виявлення винищувача типу МіГ (на висотах понад 10 км) – 400 км; максимальна висота виявлення – 20 км, дальність виявлення малорозмірних цілей на висотах до 300 м – 30-70 км; потужність РЛС – 6,5 кВт. Час напрацювання на відмову – 2000 годин.

Як шасі використовується автомобіль КрАЗ із причепом.

Зауважимо, що ПрАТ «Холдингова компанія «Укрспецтехніка» також розроблений вдосконалений, автоматизований варіант РЛС «Малахіт-М».