Спецтехноекспорт влаштував у Перу динамічну демонстрацію української бронетехніки (ВІДЕО)

БТР-4МВ1

У столиці Перу, місті Ліма, по завершенню міжнародної виставки SITDEF 2021 держкомпанією «СпецТехноЕкспорт» була проведена динамічна демонстрація української бронетехніки.

«На полігоні Армії Перу голова Об’єднаного штабу, командувач Армії, інші представники вищого командного складу Сухопутних військ, ВМС та поліції Республіки Перу мали змогу оцінити тактико-технічні характеристики машин та побачити їх у роботі, а саме: БТР-4МВ1, Отаман 6х6 та Козак-2М», — повідомляють у компанії

БТР-4МВ1 — модифікація бронемашини БТР-4, повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ХКБМ). Призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки у бою. БТР може бути базовою машиною для оснащення спеціальних підрозділів швидкого реагування та морської піхоти. На базі БТР-4 можливе виготовлення бронемашин інших типів, таких як командно-штабна, ремонтно-евакуаційна, санітарна та інші. БТР-4МВ1 зазнав таких змін порівняно з базовою модифікацією: нова форма корпусу в носовій частині, відсутнє бронескло та бічні двері, посадка водія та командира здійснюється через окремі люки. Бронезахист забезпечує балістичний захист третього рівня за стандартом STANAG 4569. Броня корпусу витримує влучення кулі 7,62×54 мм на дальності 30 метрів, а в лобовій проєкції захист відповідає рівню 3+ і витримує влучення кулі 12,7×99 мм на дальності 30 метрів. БТР оснащується бойовим модулем БМ-7 «Парус».Комплектується двигуном Deutz BF6M1015CP потужністю 450 к.с. Запас ходу — 670 км.

Спецтехноекспорт влаштував у Перу динамічну демонстрацію української бронетехніки (ВІДЕО)

Отаман — бронетранспортер колісної формули 6х6, розроблений НВО «Практика». Призначений для виконання широкого кола бойових задач: транспортування особового складу, вогнева підтримка на полі бою, розвідка. Являє собою БТР сучасного типу — з передньомоторним компонованням (двигун потужністю 558 к.с.), високим рівнем бронезахисту, протимінним захистом та запасом вантажності, що дозволяє встановлювати велику кількість додаткового обладнання (бойовий модуль, керамічний бронезахист, РПГ-сітки тощо). Можливе виконання бронемашин у різних варіантах, таких як машина вогневої підтримки, командно-штабна, ремонтно-евакуаційна, санітарна тощо.

Спецтехноекспорт влаштував у Перу динамічну демонстрацію української бронетехніки (ВІДЕО)

Козак-2М — багатофункціональний тактичний бронеавтомобіль від НВО «Практика», призначений для виконання різноманітних завдань. Являє собою наступне покоління бронеавтомобілю «Козак-2». На відміну від першого покоління не базується на «комерційному шасі«, а виконаний у варіанті «монокок» (несний корпус) з незалежною підвіскою, великим кліренсом (430 мм) та системою автоматичного підпомпування коліс, що в сукупності дає надвисокі позашляхові характеристики. Розроблений за спеціальних технічним завданням Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій.