Зенітка Rheinmetall Skynex знищує рій дронів (ВІДЕО)

Rheinmetall Skynex

Rheinmetall показала відео з системою протиповітряної оборони Skynex встановленою на вантажівці, яка знищує вогнем 35-мм гармати рій з восьми невеликих безпілотників.

У німецькій компанії зазначають, що зенітна самохідна установка (ЗСУ) оснащена сучасними системами пошуку та відстеження, які забезпечують постійне спостереження за повітряною та наземною обстановкою на 360°, а також забезпечують керування вогнем. А 35-мм артилерійська установка Oerlikon забезпечує максимальну вогневу міць і точність.

Зенітка Rheinmetall Skynex знищує рій дронів (ВІДЕО)

Нагадаємо, що Rheinmetall також пропонує цю систему протиповітряної оборони у стаціонарному варіанті та на базі бронетранспортеру (Oerlikon Skyranger).

Oerlikon Skyranger

Зауважимо, що кілька років тому німецький уряд заблокував ряд українсько-німецьких розробок мобільних систем протиповітряної оборони. Зокрема й подібну до представлених систему, що розроблялась Rheinmetall спільно з Конструкторським бюро «Південне». Носієм 35-мм артилерійської установки розглядався український бронетранспортер БТР-4.

мобільний комплекс протидії БПЛА

Також була заблокована розробка зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась Rheinmetall спільно з КПСП «Арсенал». Це мав бути ЗРК ближньої дії (до 5 км) на базі української зенітної ракети. Rheinmetall відповідала за її інтеграцію на мобільну платформу та систему цілевказання і супроводження.