Лише учасники бойових дій зможуть скористатися пільговим розмитненням «євроблях»

на єврономерах

Відтепер лише учасники бойових дій мають можливість скористатися митними спрощеннями та пільгами в оподаткуванні авто «на єврономерах», які передбачені законами № 1402-ІХ та № 1403-ІХ.

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міністерства оборони України «АрміяInform».

В Україні розпочався другий етап спрощеного митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, який триватиме до 8 лютого 2022 року, перший закінчився 10 листопада.

Спрощення процедури митного оформлення стосується легкових автомобілів та автомобілів для перевезення вантажів загальною вагою до 3,5 тонни, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року, перебувають в Україні, з року випуску яких минуло 5 і більше років. Задля цього ветеранам війни потрібно документально підтвердити свою участь в операції Об’єднаних сил більш як 90 днів.

Такі транспортні засоби тимчасово звільняються від сплати ввізного мита. Для їхнього митного оформлення власники транспортних засобів сплачують: акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єм двигуна) та ПДВ в розмірі 20% від акцизного податку.

Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро. У більшості випадків вартість розмитнення для учасників бойових дій не перевищуватиме однієї тисячі євро. За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

Під дію законів не потрапляють автівки, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» й вище, походять з держави-окупанта РФ або ввезені з тимчасово окупованої території України.