Авіабригада ВМСУ поширила заяву на підтримку командира, звинуваченого СБУ у розголошені таємниці

Авіабригада ВМСУ поширила заяву у підтримку свого командира, звинуваченого СБУ у розголошені таємниці

Пресслужба авіаційної бригади, яка вивела всю справну авіаційну техніку під час захоплення Криму російськими військами, поширює звернення на підтримку свого командира.

Нагадаємо, що 5 листопада у СБУ повідомили, що контррозвідка викрила полковника — командира одного з підрозділів ЗС України, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

«У ході обшуку за місцем проживання військовослужбовця виявлено і вилучено жорсткі диски, флеш носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, у т.ч. з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей», — йдеться у повідомленні СБУ.

Повідомляється, що розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 КК України «Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості», у межах якого встановлено наявність у вказаного військовослужбовця ЗС України контактів з діючими військовослужбовцями ЗС Російської Федерації та мешканцями ТОТ АР Крим.

Водночас, 8 листопада, пресслужба 10-ї морської авіаційної бригади ВМС України поширила заяву на підтримку свого командира (а саме про нього йдеться у повідомленні СБУ). Також заперечується і наявність в офіцера російського громадянства.

ЗВЕРНЕННЯ ОСОБОВОГО СКЛАДУ МОРСЬКОЇ АВІАЦІЙНОЇ БРИГАДИ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ТА ВЛАДИ УКРАЇНИ 08.11.2021 р.

Від імені особового складу морської авіаційної бригади висловлюємо слова підтримки своєму командирові Іллі Олєйнікову, честь та гідність якого зараз ставиться під сумнів шляхом несправедливих та безпідставних звинувачень.

Несправедливість допущена по відношенню до нашого командира – вважаємо загрозою всім військовослужбовцям бригади та Збройних Сил України, загалом. Перемога за нами!За нами правда!

Зруйнувати репутацію і заслуги легше, ніж їх побудувати. Але є зброя страшніша за наклеп, вона називається — істина.

Український народе, закликаємо до підтримки нашої бригади і її командира, ми свою відданість тобі неодноразово доводили!

Слава Україні! Героям слава!