Людей у всьому світі закликають долучитись до марафону, щоб нагадати про війну на сході України

Людей у всьому світі закликають долучитись до марафону, щоб нагадати про війну на сході України

7 листопада, у день знаменитого Нью-Йоркського марафону, розпочався ще один забіг — теж у Нью-Йорку — «Марафон, який ніхто не хоче бігти». В українському селищі на Донеччині, за кілометр від фронту. Охочі підтримати можуть пробігти будь-яку дистанцію у будь-якій точці світу.

Проєкт створений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України. Відсьогодні кожен небайдужий може взяти участь у проєкті та пробігти будь-яку дистанцію будь-де ― і таким чином підтримати Україну. Розпочали марафон п’ятеро людей, чиє життя нерозривно пов'язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка. Вони закликають долучитися до забігу весь світ.

«З кожним роком бігові марафони набувають масової популярності, — говорить співзасновниця Нової пошти Інна Поперешнюк. — У марафонах Нової пошти беруть участь до десяти тисяч людей одночасно. А в Нью-йоркському марафоні — понад п’ятдесят тисяч бігунів з усього світу. Його широко висвітлюють ЗМІ. Однак не всі події привертають таку увагу. Минуло сім років відтоді, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Нова пошта з 2014 року відправила на схід майже 250 000 гуманітарних вантажів. Але для українського народу це щоденний марафон на виживання, бігти який без підтримки дуже важко. Саме тому ми заснували нью-йоркський марафон на лінії фронту та назвали його «Марафон, який ніхто не хоче бігти», адже ніхто не хоче війни. Сподіваємося, що світ висловить свою підтримку».

Щоб підтримати Україну, кожен охочий може зареєструватись на марафон на сайті: marathonnoonewantstorun.org. Подолати дистанцію можна будь-де та будь-коли. Будь-яку відстань.

Кожен, хто зареєструється на марафон, отримає стартовий набір бігуна. Він міститиме стартовий номер з фактами про війну на сході України та листівки зі світлинами відомого українського фотографа Олександра Чекменьова, зробленими в українському Нью-Йорку. А згодом, окремо від стартового набору, учасники отримають медаль, яка містить частинку використаної гільзи зі сходу України. Медаль — подяка кожному, хто підтримує українців у їх щоденному марафоні за життя та свободу. Участь у забігу безкоштовна, а підтримка учасників — безцінна.

Людей у всьому світі закликають долучитись до марафону, щоб нагадати про війну на сході України

Проєкт отримав понад 12 000 реєстрацій за перший день після запуску! Приєдналися бігуни з 41 країни світу: України, Німеччини, США, Польщі, Сербії, Туреччини, Канади, Швеції, Литви, Марокко, Австрії, Нідерландів, Австралії, Італії, Словенії, Індонезії, Великої Британії, Данії, Білорусі, Франції, Іспанії, Казахстану, Латвії, Естонії, Бельгії, Греції, ОАЕ, Ірландії, Болгарії, Чехії, Кіпру, Португалії, Ізраїлю, Румунії, Норвегії, Чилі, Швейцарії, Словаччини, Ірану, Таїланду, Індії.