На Житомирщині судитимуть резервістів тероборони, які не прибули на збори

На Житомирщині судитимуть резервістів тероборони, які не прибули на збори

Резервістам та військовозобов'язаним, які проігнорували виклик на збори територіальної оборони, загрожує штрафі до 11900 грн або виправні роботи на строк до двох років.

Як повідомив Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, збори місцевої 115-ї окремої бригади територіальної оборони проводились з 22 вересня по 1 жовтня, проте за викликом прибули не всі.

Тож до відділів поліції Житомирської області направлені повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 337 Кримінального кодексу України (ухилення військовозобов'язаного, резервіста від навчальних (спеціальних) зборів).

«За вказаним фактом до Новоград-Волинського районного відділу поліції ГУНП в Житомирській області направлено повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 2 ст. 337 КК України одним з жителів Баранівського району. За вказаним фактом військовозобов’язаному, який ухилився від проходження навчальних зборів повідомлено про підозру, складено обвинувальний акт та направлено до Баранівського районного суду Житомирської області для вирішення питання щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності», — наводиться інформація про один з таких випадків.