Туреччина має намір повністю позбутися імпортозалежності у сфері ОПК

Туреччина має намір повністю позбутися імпортозалежності у сфері ОПК

У рамках стратегії «Візія 2023» Туреччина має намір увійти до десятки оборонних гігантів світу.

Турецький ОПК продовжує розвиватись під патронажем Управління оборонної промисловості країни. З нагоди 36-ї річниці створення Управління оборонпрому його глава Ісмаїл Демір розповів агентству «Анадолу», що у 2002 році структура реалізовувала лише 62 проєктів.

«Сьогодні ж кількість здійснених управлінням проєктів складає 750», — сказав він.

«Близько половини з цих проєктів було запущено в останні п'ять років. Обсяг проєктів зріс з 5,5 млрд доларів до 60 млрд доларів», — повідомив Демір.

Він зазначив, що всі ці досягнення були досягнуті в короткі терміни завдяки підтримці президента Реджепа Таїпа Ердогана у процесах ухвалення рішень.

«Зіграли важливу роль та зусилля екосистеми в оборонній промисловості. Число проєктів, бюджет і товарообіг у цьому секторі збільшилися, натомість підвищилися потенціал локального та вітчизняного виробництва, зайнятість, у тому числі в самому управлінні, різноманітність оборонних ресурсів, а експортним процесам було надано ще більшого значення».

У рамках стратегії «Візія 2023» Туреччина має намір увійти до десятки оборонних гігантів світу і наближається до цієї мети день за днем, сказав Демір.

«Оборонна промисловість Туреччини, зробивши прорив, останніми роками досягла певного рівня у проєктуванні, розробці та виробництві платформ та систем озброєння. У деяких сферах ми є однією з провідних країн світу, а в інших розробляємо конкурентоспроможні продукти», — зазначив він.

За словами Деміра, Туреччина має намір повністю позбутися імпортозалежності у сфері оборонної промисловості.

«Ми подолали великий шлях, проте нам необхідно прискорити темпи», — наголосив він.