Командування ЗСУ просить вакцинованих військових ще трохи зачекати на сертифікати

Військові незабаром зможуть отримати цифрові сертифікати про вакцинацію

Якщо ви перебуваєте на службі і в цей час не потребуєте COVID-сертифіката вартує дочекати, коли дані про вакцинацію будуть передані до загальної електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) — медичні заклади у підпорядкуванні Міністерства оборони вносять цю інформацію.

Про це інформує Командування Медичних Сил ЗС України. Повідомляється що поступово дані про усі щеплення будуть передані в ЕСОЗ. Орієнтовно, це відбудеться ще 2021 року.

Після цього (не відомо скільки це займе часу) військові нарешті зможуть замовити COVID-сертифікат через мобільний додаток або через портал державних послуг «Дія».

У Командуванні Медсил зазначають, що якщо «ви поза військовою частиною і потребуєте документи на підтвердження ковідного статусу, скористайтесь формою 063, яку вам видавали одразу після вакцинації — один документ на кожну дозу вакцини. Відповідно до Постанови КМУ №1236 цього документа достатньо для міжрегіональних подорожей».

У разі відсутності або втрати форми 063 командування рекомендує звернутися до медиків у своїй частині. Вони мають допомогти отримати документ повторно. Для тих військових, які збираються подорожувати за кордон, але так досі й не отримали відповідний сертифікат, командування пропонує здавати ПЛР- або антиген-тест.