Посадовець Міноборони пропонував аудитору 24 мільйони гривень хабаря

злочин

Заступник начальника управління Міноборони намагався дати хабар у 24 млн грн директору Департаменту внутрішнього аудиту відомства за позитивний висновок аудиторської перевірки.

Про що повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, прокурори якої, разом із детективами НАБУ, 21 грудня 2021 року повідомили посадовцю про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без неї.

22 грудня 2021 року Вищий антикорупційний суд обрав заступнику начальника управління Міноборони запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 496 тис. гривень.

Аудитори, яких намагався підкупити посадовець, за дорученням міністра оборони України перевіряють виконання приватною юридичною особою зобов’язань за контрактом щодо облаштування об’єкту спеціального призначення «Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України».

Контракт є частиною Комплексної системи моніторингу об’єктів Міністерства оборони України, спрямованого за забезпечення безпеки об’єктів оборонного призначення на території України.

Позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн гривень, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи.